Ліміт на карткові перекази: у Нацбанку роз'яснили нюанси.

Ліміт на карткові перекази у Нацбанку
Ліміт на карткові перекази у Нацбанку

Нацбанк змінив правила переказу грошей

Василь Фурман, член ради Національного банку, прокоментував нові обмеження, які встановив Нацбанк щодо карткових переказів грошей.

Згідно з повідомленням на телемарафоні, з 1 жовтня цього року Нацбанк встановить тимчасовий ліміт на півроку для переказів між фізичними особами. Це обмеження стосуватиметься переказів "з картки на картку" або P2P і становитиме 150 тисяч гривень на місяць. Проте, воно не буде поширюватись на перекази між рахунками клієнта в одній фінансовій установі.

Фурман зазначив, що обмеження не зачепить 98% громадян, оскільки вони не здійснюють таких великих переказів. Він також пояснив, що існують фізичні особи, які надають свої картки іншим особам для використання, і через такі картки здійснюються великі суми грошей.

Зазвичай через таку карту переганяється величезна сума коштів. Це мільйонні суми. Портрет дропу – це людина, яка не має роботи або має роботу з низькою офіційною зарплатою. І зрозуміло, що коли ти отримуєш, скажімо, 12 тисяч гривень офіційної зарплати, а через твою карту проганяє 5 мільйонів гривень протягом якогось проміжку часу, то виникають сумніви та питання: "А що це таке?", - розповів Василь Фурман.

За словами Фурмана, такі картки зазвичай використовуються для ухилення від оподаткування або для проведення у сфері тіньової економіки.

Раніше також повідомлялося, що банки можуть закрити рахунок клієнта без попередження.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua