Литва планує штрафувати за зберігання нацистської та радянської символіки.

Литва планує штрафувати за символіку
Литва планує штрафувати за символіку

Литва пропонує розширити заборону на нацистську та радянську символіку

Литва запропонувала розширити заборону на публічне демонстрування, розповсюдження та зберігання нацистської та радянської символіки з метою подальшого поширення. Це відбувається відповідно до законопроєкту, який був зареєстрований у квітні. Також пропонується заборонити ввезення та транзит такої символіки через територію Литви. Про це повідомляє литовське видання LRT.

Така реакція спричинена законопроєктом, який був запропонований головою Комітету Сейму з культури Вітаутасом Юозапайтісом та міністром оборони Лаурінасом Кащюнасом.

Згідно з документом, запропоновано заборонити не лише розповсюдження та демонстрацію нацистської та радянської символіки на території Литви, а й її ввезення чи транзит через країну.

Міністерство підтримує запропоновані зміни та пропонує надати митникам повноваження порушувати справи про адміністративні правопорушення у випадках, пов'язаних з перевезенням забороненої символіки.

Законопроєкт ще має пройти схвалення урядом та парламентом. Вже зараз діє заборона на публічне демонстрування та розповсюдження нацистської та радянської символіки в Литві, порушення цієї заборони передбачають штрафи від 300 до 1200 євро.

Нагадаємо, глава МЗС Литви звернувся до Лукашенка щодо українсько-білоруського кордону.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua