Лукашенко помилував засудженого до страти громадянина Німеччини.

Лукашенко помилував громадянина Німеччини
Лукашенко помилував громадянина Німеччини

Олександр Лукашенко, самопроголошений президент Білорусі, вирішив помилувати громадянина Німеччини Ріко Крієгера, якого засудили до смертної кари. Про це повідомляє агентство "Белта".

За даними ЗМІ, Крієгер звернувся до Лукашенка з проханням про помилування.

«Главою держави з урахуванням усіх обставин прийняте рішення про помилування», - йдеться у повідомленні.

У Білорусі засудили громадянина Німеччини Ріко Крієгера до смертної кари.

Білоруське телебачення оприлюднило інтерв'ю німця, якого засудили до страти. За словами Крігера, він планував теракт. Інтерв'ю, можливо, було зірване під застосуванням насильства, повідомляє німецьке видання Bild.

У відео показано, що 30-річний Ріко Крігер з Берліна працював фельдшером швидкої допомоги у Червоному Хресті. Його затримали в Білорусі у листопаді 2023 року і звинуватили у роботі в Україні та засудили до страти. Процес відбувся у червні 2024 року у Мінську і тривав менше місяця. Німця засудили до страти за «тероризм» та «участь в екстремістській спільноті».

У відео, де слова засудженого були перекладені російською, Крігер розповів, що він фотографував військові об'єкти в Білорусі за завданням СБУ, а потім залишив бомбу біля залізничної станції Озерище під Мінськом. Він визнав провину і заявив, що сподівається на помилування від білоруського лідера Олександра Лукашенка.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua