Майкл Дуглас розповів, що його здивувало у Києві.

Майкл Дуглас в Києві
Майкл Дуглас в Києві

Майкл Дуглас: Київ - незвичайна столиця, яка живе незважаючи на війну

Відомий актор та продюсер Майкл Дуглас розповів про свої враження від Києва, як місця, яке продовжує своє існування незважаючи на воєнний конфлікт. Він відзначив, що Київ - це надзвичайна європейська столиця.

«Я подумав: якщо, то про мене подбають і я в надійних руках. Сюди приїхали перші леді з багатьох країн. Ми з сином почувалися в безпеці. Хоча я не знав, чого чекати, і не думав, яке Київ дивовижне місто», - розповів Дуглас.

Початково Майкл очікував побачити Київ в руїнах, однак його думка змінилася після екскурсії по місту.

«Київ просто неймовірний. Я заохочую показувати всім поза межами України, як люди тут продовжують жити, як вони тримаються разом. Для мене дуже надихаюче бачити на вулицях сміливість звичайних людей», - підкреслив актор.

Візит до Києва нагадав Майклу Дугласу про важливість демократії.

«Я розумію, що в світі вже почуття втоми. Але потрібно розуміти, наскільки важлива демократія. У США вона існує протягом 278 років і має свої проблеми, але її цінності надзвичайно важливі. Демократія вимагає зусиль від усіх нас», - наголосив Дуглас.

Актора дуже засмутила знищення дитячої лікарні "Охматдит".

«Це було направлене ударом. Це дуже складно уявити, що в громадському суспільстві можна знищувати дитячу лікарню, навіть під час війни», - висловив своє занепокоєння актор.

Майкл Дуглас зрозумів, наскільки жорстокий і суворий є ворог, з яким бореться Україна після свого візиту.

Нагадаємо, що Майкл разом зі своїм сином Діланом відвідали Україну на запрошення президента Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської.

Також варто відзначити, що в Києві відбувся Саміт перших леді та джентльменів, організований Оленою Зеленською, на якому обговорювалися проблеми, з якими стикаються діти в сучасному світі.

Майкл Дуглас також встиг відвідати культурні пам'ятки Києва, включаючи Михайлівський Золотоверхий монастир, Михайлівську площу та парк "Володимирська гірка". Актор захопився красою міста та проявив інтерес до його історії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua