Мешканці Гонконгу потерпають від масштабної хвилі кіберзагроз .

Мешканці Гонконгу відчувають хвилю кіберзагроз
Мешканці Гонконгу відчувають хвилю кіберзагроз

Кіберзагрози в Гонконзі зростають

За дослідженням антивірусної компанії Norton, 49% жителів Гонконгу стали жертвами онлайн-загроз за останні 12 місяців. Шахрайство, фішинг та шкідливе програмне забезпечення стали найпоширенішими атаками. Фінансові втрати від онлайн-шахрайства зросли на 37% у перші п'ять місяців цього року.

Одним із найбільш відомих випадків стало викрадення 258 мільйонів гонконгських доларів шахраями, які видавалися за представників правоохоронних органів. Влада Гонконгу звернулася до банків та операторів платіжних систем з проханням розширити антифродові оповіщення і планує запустити спеціальні повідомлення на банкоматах.

Експерти з кібербезпеки відзначають зростання ботнет-атак на 44,5% та вразливість місцевих компаній. Уряд Гонконгу планує прийняти законопроєкт, спрямований на посилення кібербезпеки критичної інфраструктури і накладати штрафи на операторів за недостатній захист.

Компанія Diehl Defense, виробник систем ППО Iris-T, була атакована хакерами з Північної Кореї через фейкові пропозиції роботи.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua