Міноборони розпочало перевірку харчування у військових частинах.

Перевірка харчування у військових частинах
Перевірка харчування у військових частинах

Міністерство оборони перевіряє харчування військових

Міністерство оборони України розпочало перевірку системи організації харчування військовослужбовців. Перевірка проводиться на північному, східному та південному напрямках. Про це повідомила пресслужба відомства.

У перевірках беруть участь представники Міноборони, ЗСУ, Державного оператора тилу та фахівці ветеринарної медицини.

«Інспекція охоплює всі ключові етапи від умов зберігання продуктів на складах постачальників до безпосередньої організації процесу харчування у військових частинах, які виконують бойові завдання», - сказав заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Результати перевірок будуть повідомлені громадськості окремо.

Такі перевірки будуть проводитись регулярно в різних регіонах України без попередження військових частин і постачальників, - додали у Міноборони.

Державний оператор тилу запускає нову модель постачання харчування ЗСУ

З початку 2025 року Державний оператор тилу (ДОТ) працюватиме одночасно за «старою» і новою моделями постачання. Про це було оголошено на заході, який ДОТ провів разом з міністерством аграрної політики щодо продовольчого забезпечення Збройних Сил України. У своєму виступі перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заявив, що українські агровиробники можуть забезпечити до 95% потреб у продовольстві українських Сил оборони.

Міністерство оборони України також внесло зміни до формування сухпайків для військовослужбовців, розширивши асортимент, щоб задовольнити релігійні, медичні та етичні потреби військових.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua