Мінсоцполітики роз'яснило: як отримати субсидію за наявності боргів за комуналку.

Субсидія за наявність боргів за комуналку
Субсидія за наявність боргів за комуналку

Міністерство соціальної політики України надало пояснення щодо можливості перепризначення житлової субсидії у разі наявності заборгованості за комунальні послуги.

Житлова субсидія - це державна допомога, яка призначена для оплати комунальних послуг найбільш уразливим категоріям населення. Головна мета цієї допомоги - зменшити навантаження на сімейний бюджет під час оплати комунальних послуг, повідомляє sud.ua.

Однак, якщо сім'я, яка отримує субсидію, накопичує борги за комунальні послуги, це вважається некоректним використанням державної допомоги. Тому одним із критеріїв перепризначення субсидії є контроль за платіжною дисципліною отримувачів. У разі наявності заборгованості надання субсидії припиняється.

Проте Мінсоцполітики повідомляє, що існує можливість поступового погашення заборгованості. Для цього необхідно укласти договори про реструктуризацію боргу з постачальниками комунальних послуг.

Пільги на комуналку / Фото: Canva

При регулярній сплаті реструктуризованого боргу та вчасному внесенні поточних платежів, громадяни мають можливість отримати субсидію. При зверненні за субсидією необхідно надати копію договору про реструктуризацію заборгованості.

Міністерство також зазначає, що борг за комунальні послуги можна реструктуризувати на період до 60 місяців, залежно від суми заборгованості та доходів боржника.

Таким чином, українці мають можливість отримати житлову субсидію навіть у разі наявності заборгованості, дотримуючись умов реструктуризації та своєчасної оплати поточних платежів.

Також нагадаємо, як оформити субсидію переселенцям. 


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua