Мобілізованих ексв’язнів після втечі повернули до військової частини на Одещині.

Випущені арештанти допомагають військовим на Одещині
Випущені арештанти допомагають військовим на Одещині

Три військовослужбовці, які підписали контракт на військову службу, 24 серпня втекли з навчального центру в Одеській області. Протягом доби їх затримали військовими і повернули у військову частину, повідомив Олексій Міщенко, виконувач обов'язків начальника управління комунікацій оперативного командування "Південь".

Міщенко заявив, що військовослужбовці вирішили використати цей час для самостійного дії. Він також зазначив, що інформація про наявність зброї при них не є правдою.

Міщенко підкреслив, що в військовослужбовців не було зброї, тому небуло небезпеки для інших. Воїни були затримані і повернені до частини наступного дня. Він також зазначив, що це не вважається самовільним залишенням частини, оскільки вони продовжують бути військовослужбовцями однієї з механізованих бригад.

Міщенко не уточнив, де і за яких обставин були затримані втікачі. Він також заявив, що буде проведена розслідування військової частини, і ті, хто винен, будуть притягнуті до відповідальності. Наразі немає інформації про привласнення когось до відповідальності.

Раніше з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомлено, що троє колишніх в'язнів, що отримували підготовку в навчальному центрі на Одещині, втекли. Згідно з даними видання "Думская", у втікачів були автомати Калашникова.

Нагадаємо, що у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила будуть служити люди, які перебували під вартою. Пресслужба бригади повідомила, що серед новобранців є багато патріотів, які виявляли бажання захищати Батьківщину, а також люди з бойовим досвідом.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua