Молився перед походом до їдальні: військовий розповів про тортури в російському полоні.

Військовий зі сльозами на очах
Військовий зі сльозами на очах

20-річний військовослужбовець Національної гвардії України, Віталій Голубков, потрапив до полону у Росії. Він розповів про те, як росіяни морили полонених голодом і давали їм дуже мало часу на прийом їжі.

Заходиш до їдальні – по любому шокером отримаєш. Навіть, якщо поранений на милицях ідеш. Давали по дві-три хвилини їсти. Бувало на обід три хвилини. Ти розкладаєш швидко їжу на десять людей і тебе ще в цей час шокером б’є. Ти гаряче їж. Вони різні способи вигадували, щоб над нами знущатися. Після їдальні виходиш, а в тебе рот повністю в плівці, від гарячого все попекло. Хліб шматками ковтали. Бо крім того, що мало годували, ще й три хвилини давали. А ти спробуй за три хвилини

Раніше воїни 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади врятували полоненого бійця, якого захопили росіяни.

Україна заборонила російським військовополоненим здійснювати телефонні дзвінки.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини, Дмитро Лубінець, звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста стосовно можливого розстрілу українського полоненого окупантами.

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи проведе дебати щодо українських полонених

Донецька обласна прокуратура розпочала розслідування воєнного злочину, скоєного російськими окупантами на Торецькому напрямку. За попередньою інформацією, троє українських військовослужбовців були розстріляні в спину після того, як себе здали в полон.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua