Моніторингова місія МАГАТЕ відвідала одну з підстанцій «Укренерго».

Моніторингова місія МАГАТЕ відвідала підстанцію
Моніторингова місія МАГАТЕ відвідала підстанцію

МАГАТЕ моніторить роботу "Укренерго" для гарантування безпеки АЕС

Моніторингова місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) відвідала одну з підстанцій "Укренерго", яка вимагала особливої уваги з точки зору безпеки роботи АЕС. Як повідомили в пресслужбі компанії, присутність моніторингової місії МАГАТЕ є важливим фактором для забезпечення безпеки об'єктів енергетичної системи.

Присутність моніторингової місії МАГАТЕ на ключових електропідстанціях має стати додатковим фактором стримування Росії від ударів по об'єктах системи передачі. Увага міжнародної спільноти є запорукою нашої підтримки у протидії енергетичному терору, - заявив керівник НЕК "Укренерго" Олексій Брехт.

Зазначено, що енергопостачання Запорізької АЕС, яка тимчасово перебуває під окупацією, потребує особливої уваги. Стабільність зовнішнього живлення порушується через обстріли з боку Росії, і резервні дизель-генератори були єдиним джерелом живлення для станції вже вісім разів протягом періоду окупації.

Нагадаємо, що раніше місія МАГАТЕ відвідала Запорізьку АЕС для перевірки стану об'єктів після пожежі на градирні. Фахівці Агентства обстежили місце події і перевірили роботу важливих систем станції, таких як водяні насоси та сховище палива. Градирня отримала серйозні пошкодження і, можливо, потребує знесення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua