На Київщині чоловік напав на сусідів через українську мову: який наразі стан постраждалих.

На Київщині чоловік напав на сусідів через українську мову: який наразі стан постраждалих
На Київщині чоловік напав на сусідів через українську мову: який наразі стан постраждалих

Житель Бучі побив сусідку та її сина за розмову українською мовою

У селищі Буча Київської області сталася ситуація, коли один чоловік побив свою сусідку Валентину Буяло та її сина через заклик розмовляти українською мовою. Зараз обидві жертви перебувають у різних станах, а Валентина Буяло постраждала найбільше. Про це заявила адвокатка Катерина Українцева, яка представляє інтереси сім'ї.

«Жінка, яка розмовляє українською, і яка дуже шкода втратила свого чоловіка у російсько-українській війні у 2016 році, звернулася до російськомовного сусіда з проханням перейти на українську, оскільки війна з російською пропагандою триває вже 11 років...», - зазначила адвокатка.

За словами адвокатки, сусіди домовились, що більше не підніматимуть питання про мову. Вони зустрічалися в під'їзді, віталися і їздили разом в ліфт. Проте через місяць той самий сусід напав на жінку з брусом у руках і побив трьох членів родини, звернувшись до них зі словами: «Вам не подобається, як я розмовляю?», - згадала адвокатка події.

Катерина Українцева зазначила, що ведеться досудове розслідування цього нападу на сім'ю. За її словами, правоохоронні органи вже виконали деякі важливі слідчі дії.

Адвокатка також повідомила, що стан кожного члена сім'ї різний, але найскладніший у матері.

Наслідки нападу

Внаслідок нападу сусіда Валентина Буяло отримала черепно-мозкову травму, струс мозку, а також повідомлялося про можливий інсульт. Брусом постраждав також неповнолітній син, який намагався захистити свою матір. Дитина також отримала травми.

Раніше Міністерство освіти та науки підтримало заборону розмови російською мовою на перервах у школах.

Збільшення числа скарг на порушення мовного закону в Києві

Слід зазначити, що Київ займає перше місце за кількістю скарг на порушення мовного закону. За перше півріччя 2024 року в столиці було зареєстровано 365 скарг.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua