На кордоні з Польщею на два дні відкриється додатковий перехід.

Додатковий перехід через кордон з Польщею
Додатковий перехід через кордон з Польщею

На кордоні України та Польщі у Львівській області на два дні буде відкрито додатковий пункт пропуску. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

В рамках проведення "Європейських Днів Добросусідства" з 16 по 17 серпня буде доступний перехід "Корчмин - Стаївка".

З метою участі в програмі, громадяни зможуть перетнути кордон у тимчасовому пункті перетину у Белзькій громаді з 9.00 до 20.00 в обидні дні.

Пропуск осіб буде здійснюватись пішим порядком.

Проєкт "Європейські Дні Добросусідства. Пам'ять, яка об'єднує" спрямований на подолання бар'єрів між поляками та українцями, а також між східною і західною культурами, латинською і візантійською традиціями.

У рамках цього проекту проводяться зустрічі, спрямовані на порозуміння та примирення в селах прикордонного регіону. Також відбувається молитовна проща до джерела Матері Божої та вшанування пам'яті померлих з нагоди Успіння Пресвятої Богородиці.

На пункті пропуску "Гребенне - Рава-Руська" можливі ускладнення руху через ремонтні роботи, які триватимуть до 12 вересня 2024 року. Роботи проводяться на в'їзді в Україну на легковому напрямку та на вантажних паркінгах на в'їзді та виїзді.

Планується також будівництво додаткового вантажного терміналу та пішохідного переходу на пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ", які планують завершити до серпня 2025 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua