На півночі Польщі буде відкрито базу протиракетної оборони НАТО.

Зображення бази протиракетної оборони НАТО
Зображення бази протиракетної оборони НАТО

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський оголосив про відкриття бази протиракетної оборони НАТО в Редзіковому на півночі Польщі в найближчі тижні, як зазначов у повідомленні агентство PAP.

Сікорський повідомив, що ця база стала можливою завдяки угодам з США і що переговори проводились з метою збиття не тільки іранських ракет, що загрожують США, а й російських ракет, що загрожують Польщі.

Місія нової бази

Єнс Столтенберг, колишній генсек Альянсу, в липні повідомив про готовність до запуску нової бази, яка є частиною системи протиповітряної та протиракетної оборони НАТО. Будівництво бази в Редзіковому тривало вісім років і було супроводжене різними скандалами. Планувалося ввести її в дію до 2018 року.

Непов'язаність з війною в Україні

Сікорський не згадав про війну в Україні та прохання президента Зеленського щодо збиття російських літаків над українськими територією. Це може бути пов'язано з тим, що база в Редзіковому розташована більш ніж 500 км від кордону з Україною.

Раніше було оголошено, що Польща закупить важку інженерну техніку для облаштування загороджень на кордоні з Білоруссю, Росією та Україною. Загальна сума контрактів перевищить $150 млн.

Також нагадаємо, що в Любліні розпочався набір громадян України для участі в Українському легіоні. За перші дні роботи рекрутингового центру надійшло 138 заявок через сайт та 58 через консульські установи.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua