На війні загинув хірург з Франківська. Згадаймо Мирослава Дебенка.

Зображення хірурга Мирослава Дебенка
Зображення хірурга Мирослава Дебенка

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять всіх загиблих у російсько-українській війні. Сьогодні ми згадуємо Мирослава Дебенка.

Мирослав Дебенко, військовий хірург з Івано-Франківська, загинув на війні. Він повернувся з-за кордону, де працював хірургом, щоб захищати свою країну. Про його смерть повідомили на сайті Івано-Франківського медичного фахового коледжу, де він навчався та працював.

Мирослав Дебенко належав до сім'ї медиків. Його мати працювала викладачем медсестринства, а дідусь був колишнім директором медичного училища.

Він закінчив Івано-Франківський національний медичний університет з відзнакою у 2009 році і віддавався своєму фаху. У 2012-2013 роках працював викладачем хірургії. Після початку вторгнення Росії в Україну, він повернувся з-за кордону, де працював хірургом у власній клініці, і пішов боронити свою країну.

У війську він був капітаном медичної служби.

17 листопада 2022 року Мирослав Дебенко був нагороджений орденом Данила Галицького президентом Зеленським.

Мирослав Дебенко загинув в результаті ракетного удару на Луганщині.

У вересні 2024 року він почав вивчати англійську мову і планував написати книгу про свій досвід війни.

Викладач Маркіян Тхір запропонував Мирославу використати штучний інтелект для написання мемуарів. Він відзначив, що Мирослав був вражений генерацією ШІ і текст, згенерований Chat GPT, був дуже близьким до реальності.

Ми пам'ятаємо Мирослава Дебенка і всіх українців, які втратили життя за свободу нашої країни. Ми приєднуємося до хвилини мовчання, запалюємо свічки пам'яті і схиляємо голови, вшановуючи загиблих військових, цивільних і дітей, хто помер від російських окупантів та нападу ворожих військ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua