На Вінниччині є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури (оновлено).

Ураження об'єктів критичної інфраструктури
Ураження об'єктів критичної інфраструктури

Російські війська напали на об'єкти критичної інфраструктури в Вінницькій області. Про це повідомила Наталія Заболотна, перша заступниця глави Вінницької ОВА. Під час нападу був пошкоджений приватний будинок, а звісток про загиблих поки немає. Рятувальні служби негайно прибули на місце подій для ліквідації наслідків атаки.

Згодом Заболотна повідомила, що під час нападу було виявлено 15 дронів та 22 крилаті ракети. У результаті вдалося знищити 2 дрони та 4 ракети, але ще 8 безпілотників зникло безвісти. Також були пошкоджені об'єкти критичної інфраструктури, школа та будинки. Це призвело до травмування двох цивільних осіб.

Заболотна наголосила, що всі необхідні служби працюють на місці подій для відновлення електропостачання та водопостачання. Також проводяться піротехнічні обстеження для знаходження вибухонебезпечних предметів. Пожежі, що виникли в результаті атак, вже були погашені вогнеборцями. Рух залізничним транспортом, який тимчасово був зупинений, відновлено.

Крім Вінницької області, російські загарбники здійснили атаки на енергетичні об'єкти Полтавської області та Луцька. У Полтавській області числяться п'ять постраждалих, а в Луцьку одна людина втратила життя. У Дніпропетровській області також був вбитий 69-річний чоловік. У інших регіонах України також почали виникати акти агресії з боку Росії.

Ситуація в енергетичному секторі стала дуже складною, що змусило Київ ввести "Пункти незламності" і наказати ДТЕК провести екстрені відключення світла. Багато регіонів України стали без світла. Однак, "Укрзалізниця" змогла вирішити проблему транспортування пасажирів, використовуючи резервні тепловози.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua