На Вінниччині зафіксовано масовий мор риби у Ладижинському водосховищі.

Масовий мор риби в Ладижинському водосховищі
Масовий мор риби в Ладижинському водосховищі

Водосховище на Вінниччині стало масовою моровою ямою для риби

Екологи зараз вивчають причини масового знищення риби у Ладижинському водосховищі на Вінниччині. Під час обстеження було знайдено приблизно 3 тисячі мертвої риби, зокрема судака, ляща, окуня, плітку та бичка. Середня вага риби становила близько 20 грамів. Начальник Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий заявив, що взяли зразки води для аналізу, і рівень кисню виявився нормальним. Але початкова причина мору риби поки що невідома.

Близько 5600 тонн забрудненої води потрапили до річки Сейм

У результаті забруднення цукровим заводом в Курській області, приблизно 5600 тонн забрудненої води потрапили до річки Сейм. Відновлення екосистем річок Сейм та Десна може зайняти 2-3 роки. Забруднення також поширюється у річці Десна, наближаючись до Києва. Заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький повідомив, що забруднення рухається до столиці лише частково, а не повністю.

Наразі невідомо, чи забруднення річки Сейм є ненавмисним або результатом нещасного випадку. Фахівці вже розпочали заходи для локалізації забруднення річки Сейм в Чернігівській області, щоб запобігти його подальшому розповсюдженню.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua