Нацбанк пояснив стрімке зростання долара: скільки доведеться віддати за валюту після вихідних.

Гіперінфляція: скільки гривень стане на долар
Гіперінфляція: скільки гривень стане на долар

Офіційний курс валют в Україні знову зрос. В понеділок, 5 серпня, долар подорожчав на 9 копійок, а євро - на 24 копійки. Встановлені офіційні курси на понеділок: 1 долар США - 41,22 гривні, 1 євро - 44,64 гривні. За інфляційним звітом Нацбанку, гривня втратила вагу до долара на 4.4% у другому кварталі 2024 року через зростання попиту на іноземну валюту. Нацбанк планує забезпечити активну участь у валютному ринку для компенсації структурної нестачі валюти і захисту гривневих заощаджень від знецінення.

Мінімізація множинності курсів та краща "синхронізація" сегментів валютного ринку покращують здатність НБУ зберігати керованість підвищує його здатність до самозбалансування... Поступова нормалізація функціонування економіки сприятиме зниженню структурного дефіциту валюти на ринку, проте його обсяги залишатимуться значними на прогнозному горизонті

Зниктнення виробництва, руйнування інфраструктури та пошкодження енергосистеми ускладнять відновлення експорту. Витрати на логістику обмежать зростання експортних доходів, а виїзд українців за кордон призведе до відтоку валюти. Високий попит на готівку та пом'якшення валютних обмежень створять додатковий попит на валютному ринку.

Подробиці про передбачення щодо курсу долара в серпні можна прочитати тут.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua