Нацбанк посилить контроль за фінансовим ринком.

Нацбанк посилить контроль за фінансовим ринком
Нацбанк посилить контроль за фінансовим ринком

НБУ створив Управління моніторингу пов'язаних осіб для посилення нагляду за фінансовим ринком

Національний банк України прийняв рішення змінити свою організаційну структуру з метою покращення нагляду за фінансовим ринком, зокрема щодо моніторингу пов'язаних осіб.

За цією метою було вирішено реорганізувати Відділ моніторингу пов'язаних з банками осіб і створити на його базі Управління моніторингу пов'язаних осіб.

Ці зміни дозволять покращити виконання функцій щодо моніторингу і визначення осіб, пов'язаних з банками, а також здійснювати контроль над пов'язаними з небанківськими фінансовими установами особами.

Управлінню моніторингу пов'язаних осіб передаватимуться всі функції, що виконував Відділ моніторингу пов'язаних з банками осіб, а також нові функції, визначені законодавством України:

виявлення ознак пов'язаності та підстав для визначення осіб, пов'язаних з банками та небанківськими фінансовими установами під час нагляду за ними;

підготовку пропозицій щодо визначення осіб, пов'язаних з банками та небанківськими фінансовими установами, та унесення цих питань на розгляд відповідних комітетів;

контроль за операціями банків та небанківських фінансових установ із пов'язаними з ними особами, а також за дотриманням законодавства щодо визначення пов'язаних осіб.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua