Нацбанк запровадив ліміти на розрахунки картками за кордоном: що змінилося з 10 вересня.

Обмеження платежів карткою за кордоном
Обмеження платежів карткою за кордоном

Національний банк України з 10 вересня встановив обмеження на операції з валютними картками. За новими правилами, українці, які перебувають за кордоном, зможуть витратити не більше 100 000 гривень на місяць на покупки за допомогою карток, випущених українськими банками. Обмеження поширюється на певний перелік товарів, таких як годинники, ювелірні вироби, вироби зі срібла, дорогоцінне каміння і монети. Цю інформацію повідомила Прес-служба Національного банку України.

Також, Національний банк обмежив операції з агентами та менеджерами з нерухомістю за кордоном, встановивши щомісячний ліміт у 500 тисяч гривень для операцій з кодом продавця 6513. Цей код використовується для оплати комісії за управління, оплати за проживання та пов'язаних з цим комісій.

Представники Національного банку України зазначили, що ці обмеження встановлені для запобігання спроб обходу встановлених правил та втрати капіталу. Крім того, ПриватБанк, Ощадбанк та ПУМБ підтримують акцію Національного банку України під назвою SuperCoins, яка передбачає збір монет на підтримку Збройних Сил України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua