Нацрада очікує на повне блокування Telegram в Україні.

казнокрадії замалювані відповідними спеціалістами
казнокрадії замалювані відповідними спеціалістами

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України сподівається на повне блокування месенджера Telegram в країні.

У Нацраді зазначили, що вже більше року тому почали обговорювати небезпеку цього популярного серед українців месенджера. З метою захисту службової інформації у відомстві була введена заборона на використання Telegram на службових пристроях і встановлений спеціальний порядок доступу до нього.

"На пристроях, де створюється, обробляється і зберігається службова інформація, Телеграму бути не може як у вигляді застосунку, так і у вебверсії", - наголосили у Нацраді.

Незважаючи на це, відомство працює над створенням окремої мережі для аналізу контенту діяльності медіа в Telegram. Це необхідно для виконання функцій медіарегулятора.

У Нацраді сподіваються, що поточний стан протидії ризикам, пов'язаним з використанням Telegram державними органами, є тимчасовим. "Невдовзі Telegram буде повністю заблокований в Україні, як це було з Однокласниками, ВКонтакте та всіма сервісами компаній Яндекс та Мейл.ру", - додали у відомстві.

Варто зазначити, що 20 вересня Національний координаційний центр кібербезпеки прийняв рішення обмежити використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях і на об'єктах критичної інфраструктури через загрози державній безпеці. Однак, офіційні канали не потрапляють під це рішення, повідомили у РНБО.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua