«Нам постійно вказували на наше місце». Путін пожалівся, що Росію «утискали».

«Росія утискується» - заявляє Путін
«Росія утискується» - заявляє Путін

Російський лідер Володимир Путін скаржиться на тяжке положення у світі перед російським вторгненням в Україну. Він стверджує, що Росії постійно нагадували про її місце, не дозволяючи стати їй суверенною країною.

Путін також заявив, що до початку війни в Україні Росія не отримувала ударів дронами, але інші обставини були ще гіршими.

За його словами, таке ставлення до Росії призвело б до зниження її до рівня другорядної країни, яка лише виконує функцію сировинного придатку. Путін вбачає суверенітет РФ як необхідність.

Учасники саміту БРІКС також обговорювали присутність північнокорейських військових в Росії. Путін був запитаний журналістом про присутність військових КНДР на російській території, проте відповідь на це питання залишив відкритою.

Попередньо Путін заявив, що не збирається їхати на саміт G20 в Бразилію, оскільки його можуть заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду.

Він також нагадав про свої добрі стосунки з президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою і відповів на запитання щодо можливого арешту в Бразилії, зазначивши, що це може спричинити зрив роботи саміту G20.

Крім цього, Путін зустрівся з президентом Ірану Масудом Пезешкіаном і підкреслив близькість позицій між Росією та Іраном.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua