Наталія Кобзар здобула дев’яте «золото» на Паралімпійських іграх.

Наталія Кобзар золото Паралімпійські ігри
Наталія Кобзар золото Паралімпійські ігри

Українська легкоатлетка Наталія Кобзар великою мірою сприяла перемозі України на Паралімпійських іграх 2024 року, вигравши своє перше золото в особистій номінації. Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту.

Наталія Кобзар, до срібла Паралімпіади додала ще й золото цих ігор. Українка з особистим рекордом стала паралімпійською чемпіонкою у бігу на 400 метрів (клас T37). Для Кобзар це перше особисте "золото" на Паралімпійських іграх.

Наталія Кобзар, яка раніше уже завоювала срібло на цих Паралімпійських іграх, піднялася на вершину п'єдесталу пошани у дисципліні, що мала для неї велике значення.

Нагадаємо, що 2 вересня, у п'ятий змагальний день Паралімпійських ігор 2024, було розіграно 61 комплект медалей у 14 видах спорту. В українських спортсменів в активі вісім нагород. Таким чином, Україна зайняла 10 місце в медальному заліку Паралімпіади.

Також слід зазначити, що ще одне золото на Паралімпіаді-2024 приніс плавець Михайло Сербін.

Крім того, українська легкоатлетка Оксана Зубковська здобула золоту медаль для України на Паралімпійських іграх у Парижі.

Нагадаємо, що 30 серпня плавець Олександр Комаров став переможцем в плаванні на дистанції 100 м вільним стилем у класі S5 на паралімпійських іграх.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua