НАТО планує посилити підтримку України, - генсек Марк Рютте.

Прапор України та символіка НАТО
Прапор України та символіка НАТО

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте висловив підтримку Україні у протистоянні російській агресії.

Під час зустрічі з президентом Фінляндії Александром Стуббом у Брюсселі Рютте зазначив, що НАТО буде робити більше, щоб допомогти Україні.

За словами Рютте, Росія продовжує атаки на енергетичну інфраструктуру України, що може вплинути на найсуворішу зиму з початку вторгнення. Генсек похвалив мужність українського народу та збройних сил.

Рютте наголосив, що союзники надають Україні значну військову допомогу, яка є критично важливою для стабільності та здатності країни протистояти агресору. Він також оголосив про майбутню зустріч у форматі "Рамштайн", на якій буде обговорено збільшення військової допомоги Україні.

Президент Фінляндії Александр Стубб підтримав Україну, у тому числі в її бажанні стати членом НАТО, коли буде належний час. Він підкреслив, що допомога Україні - це питання цінностей і безпеки, і наголосив на неприпустимості порушення міжнародного права.

Зустріч Контактної групи з питань оборони України, яка очолюється президентом США, запланована на 12 жовтня у Рамштайні. Але через наближення урагану "Мілтон" до Флориди, президент США Джо Байден відклав свою поїздку до Німеччини та Анголи, щоб наглядати за підготовкою та реагуванням на ураган.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua