«Назавжди мама». Залужний показав книгу про справжнє обличчя війни (фото).

Книга про справжнє обличчя війни
Книга про справжнє обличчя війни

Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний поділився унікальною книгою, яка розповідає про страшну реальність війни. Він опублікував пост у Facebook, показавши книгу "Лемберґ. Мамцю, ну не плач", написану письменницею Оленою Чернінькою.

У моїх руках книга, написана мамою, яка проходить через найважче з можливих випробувань – пошуки сина.

Олена Чернінька є матір’ю, яка іще шукає свого зниклого на війні сина. Залужний вирішив опублікувати цей пост, щоб підтримати її і інших жінок, які пережили подібну долю.

Цією публікацією я просто хочу її підтримати і нагадати про біль, що з ним живуть тисячі матерів, які, як пані Олена, віддали на боротьбу за Україну найдорожче – своїх дітей. Вони чекають, вони втрачають, вони плачуть. Мабуть, неможливо висушити ці сльози. Але так хочеться це зробити - бодай на хвилину забрати їхній біль

За словами Залужного, книга "Лемберґ" не просто розповідає про сина, якого Чернінька досі шукає - це книга про війну та її справжнє обличчя.

Щосекунди війна приносить біль, який відчувається в кожному слові цієї розповіді. Ця книга наскрізь у материнських сльозах. Ця книга про справжніх - справжніх воїнів, справжніх друзів, справжніх українців, які боронять Україну. І саме завдяки справжнім вона у нас є

Посол наголосив, що книга також розповідає про материнську любов, і закликав шанувати і берегти своїх мам.

Сини і доньки мають знати про неї. Це не просто почуття - це постійний душевний звʼязок і відповідальність перед собою за свою дитину. Вона назавжди мама... навіть коли син залишився лише в її спогадах і серці. Вона продовжує бути мамою... Для неї він завжди дитина. На кожній сторінці. У кожному слові. У самому серці. Адже вона мама

Нагадаємо, що Валерій Залужний займав посаду головнокомандувача ЗСУ, але після відставки став послом України в Великій Британії. Він вирішив відкрито підтримати матерей, які шукають своїх синів та доньок. Крім того, Залужний закликав берегти матерів і піклуватися про них.

Зазначимо, що вже були інші генерали, призначені на посаду послів. Залужний став третім генералом, після Андрія Тарана та Олександра Поліщука.

Також варто згадати, що на благодійному аукціоні "Медіа-кава" була виставлена зустріч з Залужним. Найвища ставка за цю зустріч становила 250 тисяч гривень.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua