Німеччина посилила ППО України ще одним комплексом IRIS-T.

Зображення комплексу IRIS-T Німеччини
Зображення комплексу IRIS-T Німеччини

Німеччина надала Україні нові системи протиповітряної оборони

Німеччина передала Україні нові системи протиповітряної оборони IRIS-T, включаючи зенітно-ракетні комплекси середньої дальності (SLM) та малої дальності (SLS). Про це повідомив Крістіан Фройдінг, керівник спеціального штабу з питань України у Міноборони Німеччини, у інтерв'ю RND.

Фройдінг повідомив, що минулого тижня була доставлена батарея IRIS-T SLM, разом із двома пусковими установками IRIS-T SLS. Також він додав, що цього року ще дві зенітні системи будуть передані Україні. Крім того, німецький генерал розповів про продовження постачання легкої бронетехніки, основних бойових танків та артилерійських боєприпасів.

Важливо відзначити, що батарею IRIS-T SLM (системи ППО середньої дальності) було співфінансовано Норвегією з німецької ініціативи.

IRIS-T є зенітним ракетним комплексом середнього радіусу дії німецького виробництва, одним з найсучасніших систем протиповітряної оборони в Німеччині. Він призначений для знищення літаків, вертольотів, безпілотників та крилатих ракет. IRIS-T вже продемонстрував свою ефективність в Україні, і через це багато країн замовили ці системи для своєї протиповітряної оборони.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua