Німеччина припиняє військову допомогу Україні – Bild.

Припинення військової допомоги Німеччини Україні
Припинення військової допомоги Німеччини Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і міністр фінансів Крістіан Лінднер припинили прийом нових заявок на фінансування військової допомоги Україні. Про це повідомляє Bild.

Згідно з інформацією видання, діючі угоди будуть виконані, але нові заявки на допомогу, зокрема від Міноборони, не отримають схвалення. Це стало можливим через відсутність необхідних коштів у поточному бюджетному плануванні, які могли бути виділені Києву.

Відомо, що у липні міністр оборони Борис Пісторіус пропонував збільшити обсяг допомоги Україні на 4 млрд євро, але канцелярія прем'єр-міністра та міністерство фінансів Німеччини проти цього виступають. Отже, за заявами, Україна отримає допомогу у раніше затверджених сумах, але додаткові заявки з боку німецького міністерства оборони не отримають схвалення.

Раніше повідомлялося, що Німеччина могла б зекономити від 30 до 50 млрд євро, припинивши фінансування України, зміцнивши міграційну політику та змінивши енергетичну політику.

Варто зазначити, що влада ФРН буде включати відновлення доріг до військових витрат з метою досягнення необхідного показника оборонних витрат НАТО. Згідно з запитами Північноатлантичного альянсу, Німеччина повинна річно витрачати принаймні 2% ВВП на оборону. Сприяти досягненню цієї мети до 2028 року має спеціальний фонд розміром понад 100 млрд євро.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua