Німеччина продовжила тимчасовий захист для біженців з України.

Біженці з України в Німеччині
Біженці з України в Німеччині

Українські біженці в Німеччині отримали автоматичне продовження статусу до 2025 року.

Федеральна рада прийняла таке рішення, щоб уникнути зайвого завантаження імміграційних органів. На початку 2023 року європейські країни домовились про цю саму ініціативу.

Українські біженці зможуть отримати освіту та працевлаштуватися в Німеччині

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер заявила, що українські біженці, які шукали притулку від війни, залишаться в безпеці в Німеччині. Вони матимуть шанс отримати освіту та працевлаштуватися. Держава розширила термін статусу захисту до 2025 року, щоб уникнути зайвих неприємностей для біженців.

Німеччина вважає безпеку та підтримку України пріоритетними

Безпека та підтримка України є пріоритетними для Німеччини. Це автоматичне продовження статусу біженців заощадить близько 10 млн євро коштів держави.

Біженці з України в Німеччині

Наразі у Німеччині проживає приблизно 1,1 млн українських біженців, які прибули під час російської агресії. З них 350 тис. - це діти та молоді до 18 років. Жінки становлять понад дві третини дорослих біженців.

Також варто зазначити, що особи призовного віку з України офіційно проживають у Німеччині. Вони прибули після російської агресії, але деякі з них вже залишили Німеччину.

Українські біженці в інших європейських країнах

Українські біженці також є присутніми у багатьох інших європейських країнах. ООН зафіксувала 5,9 млн українських біженців, які потребують тимчасового захисту. Але деякі країни планують зменшувати допомогу біженцям та суворішати умови надання житла з метою спонукати їх до працевлаштування.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua