Німеччина шукає спосіб працевлаштування майбутніх лікарів з України.

Лікарі з України працевлаштовуються в Німеччині
Лікарі з України працевлаштовуються в Німеччині

Українським медикам в Німеччині полегшать процес навчання та отримання ліцензії для практики

Українські студенти-медики та лікарі, які планують працювати в Німеччині, отримають підтримку від німецького уряду. За інформацією Міністерства охорони здоров'я Німеччини, уряд працює над регуляторними змінами, що полегшать їхнє навчання і подальшу професійну кар'єру.

Зокрема, запланована законодавча поправка дозволить українським медикам, які ще не закінчили освіту, продовжити навчання в Німеччині. Але ця зміна не стосується тих, хто вже має повну медичну освіту.

Також Міністерство охорони здоров'я заявило, що для отримання професійних ліцензій на виконання медичної практики українським лікарям не потрібні додаткові законодавчі зміни на рівні уряду.

Ця ініціатива відповідає вимогам державних чиновників та данім німецької газети Welt am Sonntag. За її даними, понад 1400 українських лікарів, які переїхали до Німеччини після початку російської агресії, очікують на отримання ліцензії для практики.

З лютого 2022 року 1674 українські лікарі, які переїхали до Німеччини через війну, подали заявки на отримання медичної ліцензії. Лише 187 заявок було затверджено, а 1402 ще розглядаються.

Довге очікування на отримання ліцензії є поширеним явищем не тільки для українських лікарів. Медикам з інших країн, що не входять до Європейського Союзу, зазвичай забирає не менше 15 місяців, іноді до трьох років, щоб отримати дозвіл на професійну практику.

За офіційною статистикою, у Німеччині проживає понад мільйон українців, з яких понад 800 тисяч є працездатними, проте лише чверть з них зайняті на роботі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua