Німеччина заборонила в’їзд до країни росіянам, які проводили там проросійські мітинги .

Заборона в'їзду росіян з-за проросійських мітингів
Заборона в'їзду росіян з-за проросійських мітингів

Німеччина заборонила в'їзд до країни двом росіянам

Двом росіянам, які організовували прокремлівські мітинги у ФРН, Німеччина встановила заборону на в'їзд. Про це повідомляє Reuters. Олена Колбаснікова та Макс Шлунд, які виступали проти підтримки України після російського вторгнення, включені до списку заборонених осіб. Однак, це єдина цитата в новині, тому вона залишена без змін.

Організатори мітингів були активними пропагандистами проросійської позиції в Німеччині та отримували фінансування від російського уряду, повідомляє Reuters. В 2023 році в домі пари був знайдений докази про збір грошей для російських військових, які брали участь у конфлікті на Україні. Внаслідок цього, вони покинули Німеччину у 2024 році зі скаргою на дискримінацію.

На цей тиждень Олена Колбаснікова опублікувала повідомлення про заборону в'їзду в Німеччину наступні 20 років. Таке рішення було прийнято через загрози для безпеки ФРН, пов'язані з діяльністю організаторів мітингів. Hову підтримують лист адміністрації Кельна і відео, опубліковане Колбасніковою.

Прокуратура та адміністрація Кельна відмовились коментувати ситуацію.

Цікаво, що Олена Колбаснікова народилася в Україні, а російське громадянство отримала лише у 2023 році. Макс Шлунд є росіянином, який проживає в Німеччині більше 10 років.

Постачання систем Iris-T Україні

Німеччина передала Україні нові системи протиповітряної оборони Iris-T, які включають зенітно-ракетні комплекси. Канцлер Олаф Шольц раніше анонсував передачу 17 таких систем. За словами Шольца, українські війська вже використали сім систем Iris-T для збиття понад 250 російських ракет і безпілотників. Інші системи будуть передані найближчим часом, щоб зміцнити оборону України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua