Німецька розвідка розглядає застосування статті 5 НАТО проти гібридних загроз РФ - ЗМІ.

Німецька розвідка аналізує статтю 5 НАТО проти гібридних загроз РФ
Німецька розвідка аналізує статтю 5 НАТО проти гібридних загроз РФ

Президент Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каль заявив, що Росія може атакувати країни НАТО до кінця цього десятиліття. Він також наголосив на необхідності колективної оборони проти дій Росії проти Заходу.

Готовність Росії до проведення диверсій проти Заходу досягла небезпечного рівня, і одним з можливих сценаріїв може бути пряма війна з НАТО, застерігає Каль. За даними німецької розвідки, російська армія буде готовою до війни з НАТО до 2030 року.

Федеральна розвідувальна служба Німеччини зазначає, що Росія знаходиться на етапі найбільшої реформи збройних сил з 2008 року.

«Застосування гібридних операцій Москвою збільшує ризик для НАТО», - заявив Каль. Він також зазначив, що Путін тестує межі Заходу.

Згідно Північноатлантичного договору, країни-члени НАТО мають обов'язок надавати військову допомогу, якщо одна з них стає жертвою агресії. З 2016 року кіберпростір також вважається зоною воєнних дій.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фейзер висловила занепокоєння щодо все більш агресивного режиму Путіна і заявила, що Німеччина робить великі зусилля у боротьбі з російським шпигунством та диверсіями.

Останні інциденти підсилюють підозри щодо початку нового етапу тіньової війни російських спецслужб проти країн, які підтримують Україну. Органи безпеки Німеччини особливо занепокоєні інцидентом у липні, коли на літаку вибухнув контейнер DHL. Це свідчить про готовність Москви піти на людські жертви.

Заступник голови комітету Бундестагу з контролю за розвідкою Родеріх Кізеветтер попередив, що в Німеччині співробітники російських спецслужб будуть працювати активно. Тому можуть бути спрямовані диверсії та вбивства.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua