Новий Командувач Об’єднаних сил ЗСУ звернувся до українців у тилу.

Новий командувач Об’єднаних сил ЗСУ звертається до українців
Новий командувач Об’єднаних сил ЗСУ звертається до українців

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" бригадний генерал Андрій Гнатов в ексклюзивному інтерв'ю для "Главкома" розповів, що він висловлює свою думку щодо конфліктних ситуацій у військових бригадах, які стали відомі громадськості. Він закликає українців не вирішувати їх за допомогою соціальних мереж, зокрема під час бойових дій.

Генерал погоджується, що це складна тема з багатьма проблемами і стражданнями.

За словами Гнатова, у Статуті чітко прописано, що командир повинен брати до уваги потреби та запити особового складу, приймати рішення на основі їх звернень. Якщо це не входить до компетенції безпосереднього начальника, військовослужбовець може звернутися до наступного прямого начальника.

У Збройних Силах та Міністерстві оборони є механізми та структури спілкування з підлеглими, які полегшують командуванні. Це включає вивчення морально-психологічного стану військовослужбовців, отримання інформації про стан підрозділів, зокрема у бригадах, а також бойові звіти, що надають командирам. - заявив генерал.

Останнім часом у ЗМІ часто з'являється інформація про скандали в армії. Зокрема, військові публікують відкриті заяви щодо призначень та зняття командирів. В Міноборони вважають це проявом демократії. Спікер міністерства Дмитро Лазуткін у своєму інтерв'ю навів приклад розслідування втрат 59-ї бригади окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. За словами Лазуткіна, військове керівництво швидко реагувало на цей випадок. Це свідчить про те, що українська армія здатна до ефективних змін.

Полковник Еміль Ішкулов, якого нещодавно виключили з командування 80-ю окремою десантно-штурмовою Галицькою бригадою, розповів "Главкому", що він знову спілкувався з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським, але їх думки розійшлися. Відеозвернення командирів підрозділів 80-ї бригади, яке поширилося в Інтернеті 29 липня, не дало результату - полковник не повернеться на посаду. Але Ішкулов бачить позитив у тому, що Сирський зателефонував йому і прослухав його думку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua