Новий скандал довкола відбудови «Охматдиту»: гендиректор лікарні повідомив деталі (оновлено).

Шеф- лікар розповів деталі протиріччя
Шеф- лікар розповів деталі протиріччя

Благодійний фонд "Охматдит - здорове дитинство" не планує переказувати зібрані кошти на рахунок НДСЛ "Охматдит". Згідно зі заявою генерального директора "Охматдиту" Володимира Жовніра, на рахунку благодійного фонду залишається 378 млн грн.

Жовнір вважає рішення фонду глибоко шокуючим і ниточки благодійного фонду навряд чи мають право підвести українське суспільство. Він вимагає переказувати кошти на рахунок НДСЛ "Охматдит", щоб відновити зруйновані будівлі та матеріально-технічну базу лікарні.

Згідно зі словами Жовніра, фонд спробує розірвати правовідносини з фондом через недобросовісні та, ймовірно, шахрайські дії. Він заявляє, що колектив "Охматдиту" зробить все можливе, щоб відновити корпуси лікарні до настання погіршення погодних умов.

Відповідно до журналістки Любові Величко, кошти, які українці донатували на відновлення лікарні НДСЛ "Охматдит", можуть бути перераховані до благодійного фонду Олени Зеленської. Члени фонду вважають, що таке перерахування створює корупційні ризики.

Відновлення лікарні НДСЛ "Охматдит" після ракетного удару

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оголосив про створення спеціальної Ради з контролю за процесом відновлення лікарні "Охматдит". Він також повідомив про скасування тендеру на відбудову лікарні, який буде проведений заново.

Російська Федерація завдала ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві, що призвело до її зруйнування та пошкоджень. Видання "Наші гроші" опублікувало розслідування про завищені ціни на ремонт корпусу лікарні від підрядника ТОВ "Буд-Технолоджі".

Іншим результатом засідання благодійного фонду було рішення не переказувати гроші на рахунок лікарні, а передати їх до благодійного фонду Олени Зеленської та покласти контроль за ними в руки дружини президента.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua