NYT: Ізраїль перевіряє, чи вбито лідера ХАМАС Яхью Сінвара.

Ізраїль перевіряє, чи вбито лідера ХАМАС Яхью Сінвара
Ізраїль перевіряє, чи вбито лідера ХАМАС Яхью Сінвара

Ізраїльські військові перевіряють інформацію про вбивство лідера ХАМАС Ях'я Сінвара в секторі Газа, повідомляє The New York Times.

Військові не розкриють подробиць щодо оцінки ситуації, але ізраїльські чиновники стверджують, що тіло вбитого бойовника доставляють до лабораторії для порівняння ДНК з ДНК Сінвара.

З офіційної інформації трьох чиновників стало відомо, що бойовника вбито під час перестрілки з ізраїльськими солдатами на півдні Гази. Для підтвердження особи вбитого будуть проводити ДНК-тест, порівнюючи зразки, зібрані у Сінвара під час його перебування в ізраїльських в'язницях.

Американські чиновники повідомили, що Ізраїль інформував їх про можливе вбивство Сінвара солдатами. Усі інформатори були анонімними через деликатність даної ситуації. ХАМАС наразі не коментує події.

Ізраїльські чиновники припускають, що тіло може належати Сінвару через схожість з його зовнішнім виглядом та розвідувальними даними, що свідчать про його переховування на півдні Гази. Однак вони закликають бути обережними, оскільки ДНК-тест ще не проведено, і дивляться на звичайність того, що високопоставлений лідер ХАМАС брав участь у збройній перестрілці.

Смерть Сінвара може вплинути на конфлікт

Смерть Сінвара, одного з організаторів атаки ХАМАС минулого року, що призвела до війни в Газі, може покращити перспективи зупинки конфлікту. Загибель лідера може змусити ХАМАС погодитися на умови Ізраїлю або ж дати прем'єр-міністру Беньяміну Нетаньяху символічну перемогу.

Нагадаємо, Хезболла зазнала фінансових труднощів через авіаудари Ізраїлю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua