Окупанти рвуться до річки Оскіл, ЗСУ гнучко контратакують – звіт ISW.

Оскіл, Окупанти, ЗСУ, річка, рвуться, контратака
Оскіл, Окупанти, ЗСУ, річка, рвуться, контратака

Створення російськими військами плацдарму біля річки Оскіл на Харківщині - основна мета їхніх дій в районі Піщаного, Колісниківки та Кругляківки, повідомляє Інститут вивчення війни. Проте, експерти вказують, що контроль росіян над українською армією у напрямку Куп'янськ-Вузловий і Глушківка не гарантований. Навіть на інших напрямках російським військам не вдається досягти успіху.

Інститут вивчення війни також зафіксував успішні контратаки ЗСУ неподалік від Невського та Кремінної. Відзначається, що українські сили проявили гнучкість у протистоянні російським силам.

Дослідження Інституту

Згідно зі звітом Інституту, російська Федеральна служба безпеки не зосереджена ефективно на координації регулярних військ РФ у Курській області. Організація зосереджена на боротьбі з малими терористичними групами, а не з великими регулярними військами, що проводять комбіновані атаки на фронті.

Незважаючи на те, що Сили оборони України продовжують наступальні операції в Курській області, росіяни вже відбили десятки населених пунктів, включаючи Кремінну, Торецьк, Покровськ і Вугледар. За даними Інституту, ЗСУ успішно відбивають позиції окупантів у Вовчанську.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua