Олена Костевич встановила історичний рекорд України на Олімпіаді-2024.

Олена Костевич під час змагань
Олена Костевич під час змагань

Олена Костевич - рекордсменка України

Українська спортсменка Олена Костевич стала першою жінкою з України, яка взяла участь у шести літніх Олімпійських іграх. Вона встановила рекорд кількості виступів на цих змаганнях серед українських спортсменів. Вона спеціалізується на стрільбі з пістолета.

Олена Костевич представляла Україну на Олімпійських іграх у Парижі, де взяла участь у кваліфікації з пневматичного пістолета на 10 метрів. Вона посіла 19-те місце і не потрапила до фіналу.

Раніше Україну на Олімпійських іграх представляли Олег Ликов, Максим Оберемко, Андрій Дериземля, Валентина Шевченко, Олександр Абраменко, Наталія Фокіна-Семенова та Валентина Семеренко. Також п'ять разів у змаганнях брала участь фехтувальниця Ольга Харлан. В Парижі вона виступатиме вп'яте.

Олена Костевич, яка наразі має 39 років, є олімпійською чемпіонкою. Вона завоювала золоту медаль на Олімпіаді 2004 року в Афінах, а також дві бронзові медалі на Іграх 2012 року у Лондоні та 2020 року в Токіо.

Уже відбулося ранкову програма змагань першого дня Олімпіади у Парижі, де в академічному веслуванні виразні перемоги здобули представники України. Наша країна буде представлена в двох дисциплінах - жіночій четвірці парних та чоловічій двійці парних легкої ваги.

Українські спортсмени виступатимуть в різних видах спорту на Олімпіаді, крім ігрових. Збірна з футболу вперше у своїй історії буде представлена на цих іграх.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua