Олімпійські ігри: Париж підрахував прибутки.

Париж підрахував прибутки Олімпійських ігор
Париж підрахував прибутки Олімпійських ігор

Франція заробила на Олімпіаді-2024 мільярди євро

Завдяки успішно проведеній Олімпіаді-2024 Франція заробила від 6,7 до 11,1 млрд євро. Офіційні цифри будуть опубліковані пізніше, повідомляє Euronews.

Окрім того, Париж повинен сплатити понад 8 млрд євро Міжнародному олімпійському комітету за організацію найбільшого спортивного заходу у світі.

Париж став провідником найбюджетніших літніх Ігор за останні десятиліття: він обійшовся від 6,7 до 11,1 млрд євро, у порівнянні з Олімпіадою в Токіо, яка обійшлась в 12 млрд євро. Це стало можливим завдяки використанню існуючих спортивних об'єктів, а не будівництву нових.

Олександра Дубланш, голова Choose Paris Region, зазначила: "Позитивним моментом є те, що протягом Олімпійських та Паралімпійських ігор у нас було на 500 тис. туристів більше, ніж минулого літа. Це має певний економічний вплив. Але ми все ще чекаємо на остаточні результати, які продемонструють економічні переваги проведення подібних заходів".

Банк Франції підтвердив, що очікується зростання економічної активності на третій квартал приблизно на 0,4%. Одним з факторів, що позитивно вплинув на це, була успішна організація Олімпіади.

Поліція Франції зуміла запобігти терористичним актам під час Олімпіади. Злочинці планували атакувати ізраїльські установи або представників Ізраїлю в Парижі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua