Опалювальний сезон під питанням: Попенко розповів, що приховали від українців.

Чим загрожує опалювальний сезон українцям
Чим загрожує опалювальний сезон українцям

Експерт з енергетичних питань та житлово-комунального господарства, Олег Попенко, має сумніви щодо заявленого урядом повної готовності України до опалювального сезону. Він поділився своїми висловлюваннями на YouTube-каналі Олени Кистриці.

Попенко стверджує, що справжня ситуація гірша, ніж твердить уряд. Ця проблема не нова і щороку виникає під час опалювального сезону.

За даними Кабінету Міністрів, Україна готова до зими на 100%. Так промовляють наші урядовці. Але, насправді, ситуація виглядає далеко не добре. Це не проблема одного року, але постійна проблема для України кожної опалювальної пори», - зазначив Попенко.

Особливу увагу він приділив заяві Міністра освіти Оксени Лісової про потребу у 3300 генераторах для шкіл. Це було сказано лише через два тижні після заяви прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про повну готовність країни до зими.

Олег Попенко

Також Попенко зазначив, що в енергетиці достатньо запасів вугілля і запчастин для "Укренерго", а також проводяться капітальні ремонти. Але у житлово-комунальному господарстві немає необхідних фінансувань та державних програм для теплокомуненерго, водоканалів та житлового фонду.

У нас є 2 мільйони тонн вугілля, запчастини для "Укренерго" та капітальні ремонти. Але у сфері житлово-комунального господарства ніхто не надає необхідних грошей. Тут немає державних програм для теплокомуненерго, водоканалів і житлового фонду. Все, що ми чуємо - "Займайтеся цим самі. Як є, так і буде"» - підкреслив експерт.

Попенко також акцентував увагу на системному характері проблеми і зазначив, що потрібно терміново ремонтувати 14 тисяч кілометрів труб в теплокомуненерго, але це питання навіть не обговорюється в інформаційному просторі.

За словами експерта, проблеми в житлово-комунальному господарстві залишаються на рівні місцевих рад, що унеможливлює їх комплексне вирішення на національному рівні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua