Операція ЗСУ у Курській області змусила Захід переглянути свої погляди на війну, - Bloomberg.

Операція ЗСУ в Курській області
Операція ЗСУ в Курській області

Операція Збройних сил України в Курській області викликала різні реакції серед країн НАТО. Деякі країни підтримали цю дію як самооборону проти агресії Росії, інші висловили стурбованість. Україна захопила значну територію та взяла в полон російських солдатів. Ці дії призвели до обговорення можливості зняття заборон для України щодо використання західної зброї на території Росії.

Донільд Туск, прем'єр-міністр Польщі, і Лаурінас Кащюнас, міністр оборони Литви, назвали цю операцію позитивним кроком. Але Гвідо Крозетто, міністр оборони Італії, розкритикував її як ескалацію конфлікту.

За даними командування ЗСУ, вони захопили значну територію та взяли в полон російських солдатів. Це спричинило занепокоєння та обговорення можливості використання західної зброї Україною на території Росії.

Експерт з Інституту світу США Дональд Дженсен відзначив ефективність та креативність українських сил, які знайшли слабке місце в російському розгортанні та використали його. Таким чином, ця операція може змінити сприйняття Заходу про бойову силу української армії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua