Оплата за електроенергію по-новому: чи вплине обсяг споживання на рахунки українців.

Оплата за електроенергію по-новому
Оплата за електроенергію по-новому

Україна встановила єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів

Починаючи з 1 червня 2024 року, в Україні діє єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів - 4,32 грн за кіловат-годину. Це призвело до багатьох питань серед населення, зокрема щодо різниці в оплаті для тих, хто споживає менше або більше 100 кВт-год на місяць.

Компанія YASNO, один з провідних постачальників електроенергії в Україні, пояснила суть нового тарифу. За їхніми даними, тепер немає різниці в оплаті для споживачів з різним обсягом використання електроенергії. Усі побутові споживачі будуть платити однакову ціну - 4,32 гривні за кіловат-годину.

Але є виняток для опалювального сезону. Абоненти, які використовують електричне опалення і споживають до 2000 кВт-год на місяць, зможуть скористатися пільговим тарифом - 2,64 грн за кіловат-годину.

Проблеми з електропостачанням можуть виникнути в найближчі місяці

Проте головний виконавчий директор YASNO Сергій Коваленко попередив про можливі проблеми з електропостачанням у найближчі місяці. Він зазначив, що вже з жовтня очікується зростання споживання електроенергії, що може призвести до нових обмежень у виробництві. В даний час попит у пікові години перевищує можливості енергосистеми України на 2,4 ГВт-год, і частково цей дефіцит покривається шляхом імпорту.

Коваленко звернув увагу на нерівномірні обмеження в різних регіонах, пояснивши це станом інфраструктури, а не преференціями окремих областей. Він закликав громадян серйозно підходити до підготовки до зими, зазначивши, що енергетики безперервно працюють над відновленням та підтримкою енергосистеми.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua