Ощадбанк призупинить виплату пенсій переселенцям: як отримати свої гроші.

Пенсія переселенця, виплата, Ощадбанк, гроші
Пенсія переселенця, виплата, Ощадбанк, гроші

Ощадбанк тимчасово зупиняє нарахування пенсій для категорії переселенців без верифікації

Ощадбанк прийняв рішення припинити нарахування пенсій для певних категорій пенсіонерів, зокрема для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які не пройшли верифікацію. Це стосується тих, хто отримує пенсії через Ощадбанк, а також всіх ВПО, які ще не пройшли цю процедуру.

Верифікація стала обов'язковою для пенсіонерів зі статусом ВПО, яку треба проходити що півроку. Особливо це стосується тих, хто отримав статус після 24 лютого 2022 року. Якщо верифікація не пройдена, виплати будуть призупинені до завершення процедури.

Ощадбанк пропонує кілька способів пройти верифікацію. Пенсіонери можуть особисто відвідати будь-яке відділення Ощадбанку або Пенсійного Фонду, скористатися відеоконференцією з представником Пенсійного Фонду чи отримати доступ до особистого онлайн кабінету на веб-порталі ПФУ. Пенсіонерів, які перебувають за кордоном, просять звернутися до дипломатичного представництва для отримання довідки, яка пітвердить їх особу і відправиться до України.

Ощадбанк

Крім того, Ощадбанк призупиняє виплату пенсій для тих, хто не використовував свій пенсійний рахунок протягом року, ні разу не відвідував поштове відділення та не знімав кошти з рахунку. В таких випадках будуть заморожені всі нараховані кошти, і доступ до них стане можливим лише після подання відповідної заяви.

Банк рекомендує пенсіонерам, які хочуть зберігати гроші на рахунку, регулярно здійснювати хоча б одну транзакцію на місяць, наприклад, поповнювати мобільний телефон або робити невеликі покупки, щоб уникнути блокування коштів.

Раніше було повідомлено, що Нова пошта може стати альтернативою Ощадбанку та Укрпошті для виплати пенсій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua