Паралізований журналіст BBC розповів про приниження у польському літаку.

Паралізований журналіст BBC розповідає про приниження у польському літаку
Паралізований журналіст BBC розповідає про приниження у польському літаку

Френк Гарднер, кореспондент BBC News, який паралізований протягом 20 років, повз підлогою літака польської авіакомпанії, щоб піти до туалету. Він розповів про це у своєму блозі.

"Коли я летів з Варшави до Лондона в понеділок, мені довелося повзти підлогою літака, щоб піти до туалету. Я паралізований з моменту, коли мене вистрелили бойовики Аль-Каїди в Саудівській Аравії 20 років тому. Мій досвід під час цього польоту був дуже незручним фізично і принизливим"

Журналіст зазначив, що дискомфорт, з яким зіткнулись люди з інвалідністю, менший, ніж жахи, які переживають люди в зонах конфліктів по всьому світу. Однак, це не відміняє почуття приниження від того, що журналіст повзав перед іншими пасажирами.

Повідомляється, що польська авіакомпанія LOT не має політики тримати візок у проході літака. Це неприйнятно для пасажирів з обмеженими можливостями, оскільки ці пристрої можна легко скласти й покласти у шафу чи полицю над головою, так як вони менші за дитячий візок.

Інші авіакомпанії, такі як British Airways і Easyjet, мають візки на борту. Цю помилкову політику треба негайно змінити, додав журналіст.

Гарднер також розповів, що представники польської авіакомпанії заявили ВВС, що вони перепрошують за досвід, який був дуже незручним і призвів до дискомфорту через відсутність колісного крісла на борту. Вони також тестують способи забезпечення інвалідних візків на борту під час короткомагістральних рейсів.

Проте, ці заяви не переконують Гарднера, оскільки він також зазнав подібного досвіду вже у травні з цією авіакомпанією. Тоді персонал на землі відхилив ідею про необхідність такого устаткування. Зі свого боку, бортовий персонал під час понеділкового рейсу виявився дуже доброзичливим і постійно перепрошував та допомагав. Вони навіть рекомендували мені скаржитися на ситуацію, оскільки бачили, що це було неправильно, - додав журналіст.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua