Пенсійні хитрощі: експерт розкрив секрети надбавок та стажу.

Експерт розкрив секрети надбавок та стажу
Експерт розкрив секрети надбавок та стажу

Експерт з пенсійних питань, Сергій Коробкін, відповів на листи пенсіонерів, розглянувши три типові ситуації, що занепокоюють багатьох.

У першому листі Клавдія Миколаївна з Одеси запитувала про надбавку для дітей війни. Коробкін пояснив, що розмір надбавки незначний, хоча при ухваленні закону він повинен був становити 30% від прожиткового мінімуму. Він порадив перевірити виплату через Пенсійний фонд або персональний кабінет на веб-порталі ПФУ.

Другий лист від Євгена Олександровича з Подільська Одеської області стосувався зарахування стажу роботи на Крайній Півночі. Журналіст зазначив, що цей стаж зараховується в півторакратному розмірі до 1991 року, за певних умов. Він підкреслив важливість наявності документів, що підтверджують укладення строкового трудового договору для отримання цієї пільги.

Доплати за понаднормовий стаж

Третій лист від Юлії Юріївни з Івано-Франківської області стосувався пенсії її чоловіка, який працював у лісовому господарстві. Коробкін пояснив, що робота в лісництві, яка відзначена як "робота в колгоспі", не впливає на розрахунок пенсії, оскільки не є посадою у Державній службі.

Сергій Коробкін закликав глядачів ділитися своїми історіями та висловлювати думку щодо формату відеоогляду.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua