Пенсіонерам підказали, як отримати довідку про доходи для субсидії.

Пенсіонер з довідкою про доходи
Пенсіонер з довідкою про доходи

У Пенсійному фонді нагадують про нову можливість для пенсіонерів - отримання довідки про доходи або розмір пенсії через інтернет. Записки замінили довідки, що підписувалися у відділеннях фонду, і мають QR-код.

Дані довідки можуть знадобитися пенсіонерам при отриманні субсидій, виїзді за кордон або переказу пенсійних виплат за кордон.

Щоб отримати довідку онлайн, необхідно увійти до особистого кабінету на сайті електронних послуг Пенсійного фонду. Завітувати можна за допомогою електронного підпису, банківської картки або сервісу "Дія.Підпис". Далі потрібно перейти до розділу "Запит на отримання електронних документів" у лівому меню і обрати "Довідка про доходи пенсіонера". Після цього треба заповнити всі поля форми запиту, вказати період, за який треба сформувати довідку, і надіслати її до Пенсійного фонду, погодившись з обробкою персональних даних.

Ця нова послуга спрощує процес отримання документів для пенсіонерів, оскільки відпадає необхідність відвідувати відділення Пенсійного фонду особисто.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua