Передвиборча інтрига: що показали результати опитувань щодо Трампа і Гарріс у ключових штатах.

Трамп і Гарріс на опитуваннях
Трамп і Гарріс на опитуваннях

Трамп і Гарріс рівні за підтримкою в штатах-переможцях

В американських штатах, які визначають результати виборів, зараз існує рівна підтримка для президентських кандидатів Камали Гарріс та Дональда Трампа. Згідно з опитуваннями, проведеними виданням The Hill та коледжем Емерсон, Трамп трохи випереджає Гарріс у Джорджії, Північній Кароліні, Пенсільванії та Арізоні.

У Джорджії, Північній Кароліні та Пенсільванії Трамп має перевагу над Гарріс, отримавши 49% проти 48%, а в Арізоні Трамп також лідирує з результатом 49% проти 47%. Але треба враховувати, що різниця між ними знаходиться в межах статистичної похибки, яка складає 3%. У Мічигані та Вісконсіні обидва кандидати мають рівну підтримку в 49%, а в Неваді Гарріс передує Трампу з результатом 48% проти 47%, що також знаходиться в межах статистичної похибки.

З останніх опитувань видно, що гонка між кандидатами стає все напруженішою, але до дня виборів залишилось менше місяця. Гарріс втратила підтримку в Північній Кароліні та Арізоні, але заробила її в Джорджії, Вісконсіні та Пенсільванії. З іншого боку, Трамп отримав підтримку в Пенсільванії та Північній Кароліні, але втратив підтримку в Джорджі та Неваді. Підтримка Гарріс залишилась без змін в Мічигані та Неваді, а Трампа - в Арізоні та Вісконсіні.

Експерти зауважують, що оскільки результати опитування знаходяться в межах статистичної похибки, неможливо з абсолютною впевненістю стверджувати їх правильність. За результатами опитувань, Гарріс має трохи більшу підтримку, ніж Трамп, в Джорджії, Мічигані, Вісконсіні, Північній Кароліні, Неваді, Пенсільванії та Арізоні. Але в усіх цих штатах показники знаходяться в межах статистичної похибки.

Крім того, опитування показали, що демократичні кандидати переважають республіканських опонентів у перегонах за посади губернаторів та сенаторів. Наприклад, в Північній Кароліні демократ Джош Стейн лідирує з результатом 50% проти 34% над республіканцем Марком Робінсоном. А в Мічигані демократка Елісса Слоткін випереджає республіканського опонента Майка Роджерса, отримавши 49% проти 44%.

Опитування проводилося у жовтні серед 900-1000 можливих виборців у різних штатах. Похибка опитування становила 3-3,2%.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua