ПФУ роз'яснив порядок призначення житлових субсидій та додаткової підтримки.

ПФУ пояснив призначення житлових субсидій та підтримки
ПФУ пояснив призначення житлових субсидій та підтримки

ПФУ надає інформацію про призначення субсидій для опалення твердим паливом

Пенсійний фонд України (ПФУ) опублікував важливу інформацію про призначення житлових субсидій та додаткової підтримки для громадян, які опалюють житло твердим паливом.

При призначенні субсидій ПФУ враховує дані від усіх організацій-надавачів послуг, включаючи виконавців комунальних послуг, управителів багатоквартирних будинків та ОСББ/ЖБК.

Управителі та об'єднання зобов'язані надавати органам ПФУ інформацію про розмір внесків на управління будинком та про заборгованість, що перевищує три місяці. Важливо, що всі зміни щодо цін на послуги, розміру внесків чи форми управління будинком мають бути повідомлені до Фонду протягом 5 календарних днів.

Громадянам, що опалюють житло твердим паливом, надійшло повідомлення про додаткову підтримку

Особливу увагу ПФУ приділив отримувачам субсидій та пільг, які використовують тверде паливо для опалення. Відповідно до урядової постанови №1169 від 15.10.2024, громадянам, які мають право на додаткову підтримку, надіслано повідомлення в особисті кабінети на вебпорталі Фонду.

Тим, хто вже отримував додаткову підтримку раніше, не потрібно звертатися до органів ПФУ повторно. Однак домогосподарствам, які ще не надавали згоду на обробку персональних даних або не отримували підтримку, необхідно надати відповідну згоду через особистий кабінет вебпорталу або звернутися до територіальних органів Фонду.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua