Підготовка до атаки Ірану: США відправили винищувачі на базу на Близькому Сході.

Підготовка до атаки Ірану: Американські винищувачі на базі
Підготовка до атаки Ірану: Американські винищувачі на базі

Американська військова база на Близькому Сході отримала 10 нових винищувачів F/A-18. Це зроблено з метою захисту Ізраїлю від можливих атак з боку Ірану та його союзників. Про це повідомляє ізраїльське видання The Times of Israel.

Літаки F/A-18 та розвідувальний літак E-2D Hawkeye прибули на нерозкриту базу в Оманській затоці в понеділок. Це було зроблено в рамках заходів Пентагону з посилення військової присутності в регіоні через загострення ситуації на Близькому Сході. Відбулися вбивства двох високопоставлених командирів — одного з Хезболли у Лівані і одного з ХАМАС в Ірані, і це призвело до напруженості між Ізраїлем та Іраном. Обидва угруповання підтримуються Іраном.

Розташування американських літаків перебуватиме на базі тимчасово, оскільки на цю саму базу відправляється ескадрилья винищувачів ВПС F-22 з Аляски. Очікується, що приблизно десять літаків F-22 також прибудуть на Близький Схід найближчими днями. Збереження літаків на базі буде залежати від подальшої ситуації в регіоні у найближчі кілька днів.

США збільшують військову присутність на Близькому Сході з метою зменшення напруженості в регіоні. Головна мета полягає в стримуванні атак і захисті від них, а також уникненні конфлікту в регіоні.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua