Післяплати заборонили: Укрпошта змінила правила оплати за посилки.

Зміни в правилах оплати посилок
Зміни в правилах оплати посилок

Укрпошта внесла зміни до правил оплати посилок для своїх клієнтів. З 30 серпня компанія перестала приймати посилки з післяплатою готівкою для пересилання. Однак це обмеження стосується тільки фізичних осіб-підприємців, які є відправниками.

Укрпошта пояснила, що Національний банк України вніс зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті. Згідно з цим документом, заборонено виплату готівкою післяплати фізичним особам-підприємцям. Оплата післяплати можлива лише на картку або рахунок ФОП.

"Суб'єкти господарювання здійснюють готівкові розрахунки між собою та з фізичними особами через касу як коштами, отриманими як готівкова виручка, так і грошовими коштами, отриманими у постачальників платіжних послуг. Такі розрахунки проводяться також шляхом внесення готівки до платників податків платіжних послуг для подальшого переказу коштів на рахунки суб'єктів господарювання", - повідомили в Укрпошті.

Варто зазначити, що всі послуги, надані до 30 серпня, будуть завершені з урахуванням законодавства, яке діяло на момент прийняття відправлення.

Нагадаємо, Укрпошта надасть своїм клієнтам тонометри та небулайзери.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua