Полонений строковик із Курщини розповів, чим вони мали оборонятися від ЗСУ .

Полонений строковик із Курщини
Полонений строковик із Курщини

Російський військовослужбовець, який перебував у полоні на Курській області, розповів про події під час наступу ЗСУ. 19-річний Ярослав розповів, що його побратими покинули його самого на опорному пункті.

Після закінчення школи Ярослав не пішов нікуди вчитися і був призваний на строкову службу. Він потрапив у мотострілкову частину і проходив підготовку, під час якої їх навчали в основному марширувати. В один момент їх відвели на стрільбу, під час якої Ярославу вдалися два вистріли. Після цього його відправили служити в Курську область, де він працював над копанням окопів та бліндажів. Але на початку серпня все змінилося.

«Уранці був приліт по нашому опорнику, ми прокинулися та вдягли броню. Увечері старший лейтенант дав команду до бою. Ми, 21 строковик, розподілилися та зайняли позиції на певній відстані один від одного і почали чекати. У кожного було по три ріжка патронів», – розповів Ярослав.

Ярослав зізнається, що не дуже розумів, що означає команда «до бою». Він кілька годин пробував на позиції, але жодної бойової активності не було. Тоді він вирішив піти до свого товариша, який стояв поруч, щоб запитати, чи він щось знає. Але його товариша там не було. Ярослав обійшов позицію, але нікого не знайшов. В результаті він залишився сам. Рацій строковики не мали, тому Ярослав використав свій телефон, почав дзвонити та писати своїм побратимам, але ніхто не відповідав. Полоненого росіянина знайшли українські військові, коли вони прийшли на позицію ввечері.

Прогрес ЗСУ у Курській області

За останню добу Збройні сили України продовжують просуватись у Курській області на відстань від 1 до 3 кілометрів.

Також варто відзначити, що на підконтрольній Україні території Курської області була створена військова комендатура. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. За його словами, ЗСУ контролюють 82 населених пункти, просунулись на 35 кілометрів і охоплюють понад тисячу квадратних кілометрів території РФ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua