Популярний алкогольний напій може втратити смак: у чому причина?.

Алкоголь і смак: що впливає?
Алкоголь і смак: що впливає?

Пиво може втратити свій смак через глобальне потепління

За дослідженнями вчених, якість хмелю, одного з основних компонентів пива, може знизитися через глобальне потепління. Інформацію про це передає ВВС Україна.

Основними інгредієнтами пива є вода, ячмінний солод, дріжджі та хміль. Якість хмелю залежить від сталої кліматичної ситуації. Сухі і гарячі сезони негативно впливають на його ріст і вміст ароматичних компонентів, що безпосередньо впливає на смак пива. Зайве спекотне літо погіршує якість альфа-кислот в хмелі, які відповідають за його аромат та гіркоту. Вчені попереджають, що якщо нічого не буде зроблено, до 2050 року врожайність хмелю може зменшитися на 18%, а рівень альфа-кислот - на 31%.

Хміль найкраще росте в певному температурному режимі, він не переносить надмірного тепла або холоду. Наразі найбільш проблемна ситуація з хмелем є в південній Європі, де клімат стає менш придатним для його вирощування. Але можна протистояти цьому шляхом відбору більш стійких сортів хмелю та ячменю, які краще переносять посуху та екстремальні погодні умови.

Інші методи боротьби з глобальним потеплінням - правильний вибір і розташування місць для вирощування хмелю (які мають високий рівень ґрунтових вод і тіні), а також будівництво іригаційних систем. Щоб адаптуватися до зростання температури, пивовари можуть вибрати більш стійкі сорти хмелю.

Нагадаємо, що було повідомлено про викрадення фури з 400 бочками пива Guinness у Великій Британії перед Різдвом, що призвело до збоїв у постачанні цього популярного напою в деяких пабах країни.


Читайте також