Прем'єр Словаччини Фіцо спрогнозував швидке завершення війни в Україні.

У Фіцо спрогнозували швидке завершення війни
У Фіцо спрогнозували швидке завершення війни

Словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо висловив своє бачення можливого завершення війни в Україні перед самітом ЄС.

За словами Фіцо, ймовірність закінчення війни в Україні в найближчому майбутньому є дуже високою. Прем'єр сподівається, що на засіданні Європейської ради буде обговорюватися можливе запрошення України до НАТО, але він вважає, що це не буде безкоштовно.

Фіцо підтвердив свою підтримку територіальної цілісності України та готовність підтримати будь-який мирний план для вирішення конфлікту. Однак він висловив сумніви щодо можливості досягнення справедливого миру в даний час.

Про співпрацю з Росією Фіцо зазначив, що він прагне до збалансованих відносин і вважає, що Росія не поверне Крим та окуповані території. Він також впевнений, що конфлікт не може бути вирішено військовим шляхом.

Щодо допомоги Україні, прем'єр зазначив, що Словаччина продовжує надавати гуманітарну підтримку, зокрема, електроенергію. Великого значення набуває співробітництво з Україною щодо імпорту нафти і газу до Словаччини. Фіцо заявив, що їх обов'язок - забезпечити продовження транзиту нафти і газу через Україну і Словаччину.

Раніше Фіцо був проти вступу України до НАТО, але після завершення війни він сподівається відновити нормальні відносини з Росією.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua